先達店主教你炒 iPhone 8!金色 Plus 版每部賺 2K

| 阿美 | 15-09-2017 02:40 | |
先達店主教你炒 iPhone 8!金色 Plus 版每部賺 2K

於 iPhone 8.iPhone 8 Plus 後門價曝光後,先前預測 iPhone 8 及 iPhone 8 Plus 同樣有得炒的 2 位先達店主,又有否新睇法?ezone.hk 在 Apple Online Store (AOS) 正式開戰前,再同大家跟進一下。

【相關報道】iPhone 8.iPhone 8 Plus 後門價曝光!炒家要小心

【相關報道】【先達估價】iPhone X 放機至少賺過萬

自稱在 iPhone 7 及 iPhone 7 Plus 賺超過 200 萬的數碼匯負責人阿勇早前預測,iPhone 8.iPhone 8 Plus 可以賺 HK$500 至 HK$1,500,今日再接受 ezone.hk 記者訪問時表示,iPhone 8 Plus 的反應最好,目前預計 iPhone 8 Plus 金色 64GB 及 256GB 在開賣首日均可賺約 HK$2000;其次是銀色,最後才是太空灰,而 iPhone 8 細機的利潤會相對較少。

而先風碼匯負責人阿龍也修訂早前的預測炒價,由炒高 HK$3,000 下調至 iPhone 8 賺數百元、iPhone 8 Plus 賺 HK$1,500。他同樣教大家揀金色,建議選 256GB,其次是太空灰,但又提到銀色可能成為「黑馬」,因為無人訂銀色令銀色缺貨。

Source:ezone.hk

Page 1 of 12